Konklusionen er altså klar! Strækøvelser virker!
Ved at lave strækøvelser kan man både nedsætte risikoen for skader samtidig med, at restitutionstiden også nedsættes. I sidste ende vil det betyde, at den aktive enten vil kunne holde til at træne mere, eller med samme træningsindsats, vil opleve at træningen bliver nemmere/lettere grundet det lavere spændingsniveau.
En anden ting som der bliver talt meget om er, hvorvidt strækøvelser kan være med til at fjerne træningsrelateret ømhed i musklerne.
Det korte svar på det spørgsmål er nej, det kan de ikke. Og så alligevel..
Det forøgede spændingsniveau der opstår i musklerne som følge af træningen vil samtidig have en negativ indvirkning på blodgennemstrømningen i de spændte muskler. En forringet blodgennemstrømning vil betyde, at helingstid og restitutionstid i vævene bliver længere.
Med strækøvelser vil man som sagt kunne nedsætte spændingsniveauet i musklerne og dermed samtidig øge blodgennemstrømningen. Derfor vil strækøvelser indirekte også have en effekt på træningsømheden.
Så der er al mulig grund til at komme igang med strækøvelserne. God træning ;-)
Hvilken type strækøvelser er så bedst og hvornår skal man strække ift. træningen? Disse og andre spørgsmål vil blive besvaret i et senere indlæg :-)